Locuitorii din doua orase din Vermont au votat marti pentru a permite politiei sa ii aresteze pe presedintele american George W. Bush si pe vicepresedintele Dick Cheney, pentru "crime impotriva Constitutiei", transmite presa locala, potrivit NewsIn.

Masura simbolica si fara caracter obligatoriu, aprobata in Brattleboro si Marlboro, intr-un stat cunoscut pentru adoptarea unor pozitii liberale fata de subiecte de interes national, cere politiei locale "sa ii extradeze" pe cei doi "catre alte autoritati care ar putea sa ii puna sub acuzare".

Vermont este cunoscut pentru siropul de artar si peisaje din vederi, dar si pentru politicile liberale.
Alesii din acest stat au mai adoptat rezolutii fara caracter juridic constrangator pentru a pune capat razboiului din Irak sau a-i destitui pe Bush si Cheney. Niciuna dintre ele nu a fost aprobata, insa, la Washington.

Bush nu a vizitat niciodata statul Vermont in calitate de presedinte, desi si-a petrecut mai multe vacante la resedinta familiei sale din Maine, stat situat in apropiere.

Brattleboro este un orasel cu 12.000 de locuitori situat pe malul raului Conneticut, iar Marlboro, are o populatie de aproximativ 1.000 de locuitori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.