Autoritatile de la Caracas au decis inchiderea frontierei dintre Columbia si Venezuela, a anuntat marti ministrul agriculturii, Elias Jaua, relateaza NewsIn.

"Am luat cateva masuri, cum ar fi inchiderea frontierei", a spus Jaua, pentru televiziunea Caracol.

Trupele columbiene l-au ucis sambata pe Raul Reyes, numarul doi in gherila marxista FARC, intr-un atac asupra unei tabere din jungla Ecuadorului, o lovitura dura pentru cea mai veche miscare de insurgenta din America Latina. Operatiunea a inclus atacuri aeriene si schimb de focuri de o parte si cealalta a frontierei.

Chavez, care a avertizat ca o operatiune similara pe teritoriul sau ar putea "provoca un razboi", amenintase ca va trimite avioane de lupta in Columbia. Colombia a afirmat ca nu a avut intentia sa incalce suveranitatea Ecuadorului, dar a actionat in "legitima aparare".

Armata venezueleana a intrat in alerta si va sprijini "pana la capat" Ecuadorul, tara vecina mai mica si mai saraca, a spus anterior Chavez.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.