Gherila FARC "negociaza cumpararea de material radioactiv necesar fabricarii armelor radioactive", a declarat astazi, la Geneva, vicepresedintele columbian, Francisco Santos Calderon, informeaza NewsIn.

Vicepresedintele a lansat acuzatia in Conferinta ONU pentru dezarmare, citand primele rezultatele ale anchetei asupra calculatoarelor lui Raul Reyes, numarul doi al FARC ucis intr-un raid pe teritoriul ecuadorian.

"Aceasta informatie care acum este atent verificata, cu asistenta internationala, arata ca, gratie puterii economice pe care le-o ofera traficul de droguri, gruparile teroriste constituie o grava amenintare nu numai pentru tara noastra, ci pentru intreaga regiune si America Latina", a subliniat Calderon.

Seful politiei columbiene, generalul Oscar Naranjo, a declarat astazi ca Chavez a oferit "finantare in valoare de 300 de milioane de dolari" rebelilor columbieni, bazandu-se pe datele din calculatorul lui Raul Reyes, numarul doi din FARC, ucis intr-un raid militar.

Responsabilul din politie a afirmat si ca gherila a obtinut 50 de kilograme de uraniu, ceea ce demonstreaza ca organizatia incearca sa desfasoare activitati teroriste la scara internationala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.