Secretarul general al NATO se teme ca lansarea unui film olandez, critic la adresa islamului, ar putea spori atacurile asupra trupelor aliate.
Un film foarte controversat, critic la adresa islamului, pune pe jar trupele aliate din Afganistan. Secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, spune ca pelicula ii va transforma probabil pe soldatii occidentali din zona in tinte pentru extremisti. „Daca trupele noastre se vor afla in bataia focului din cauza acestui film, imi fac griji pentru ele si mi se pare normal sa-mi exprim aceasta ingrijorare“, a declarat Scheffer intr-un interviu recent. Controversata productie e realizata de parlamentarul olandez de extrema dreapta Geert Wilders.

Pelicula este intitulata sugestiv „Fitna“ - „Discordie“ in limba araba - si urmeaza sa fie lansata pe Internet in cursul acestei luni. Filmul dureaza 15 minute si prezinta Coranul drept un izvor de inspiratie pentru „intoleranta, crima si teroare“. Acest fapt a stirnit deja proteste vehemente in mai multe state musulmane. Iranul si Pakistanul au cerut ca pelicula sa nu fie scoasa pe piata, iar in Afganistan, oamenii au iesit pe strazi pentru a solicita interzicerea ei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.