Dupa ce Germania a pornit o ofensiva impotriva politicii fiscale a Liechtensteinului, folosita de peste 1.000 de oameni de afaceri pentru eludarea fiscului german, Marea Britanie a avertizat ca va impune sanctiuni unui alt paradis fiscal european, Principatul Monaco.

Ministrul britanic de Finante, Alistair Darling, a anuntat ca intentioneaza sa impuna o taxa pe sumele transferate in Monaco din orice alt cont deschis in Europa. Masura fiscala initiata de Marea Britanie va fi discutata la reuniunea de marti a ministrilor Finantelor din statele UE.

„Pina acum, atentia a fost indreptata catre Liechtenstein, insa mina de aur este Monaco. Germanii se preocupa in mod serios de aceasta chestiune, iar noi vom fi alaturi de ei“, a declarat un oficial din cadrul guvernului de la Londra, citat de pagina electronica a cotidianului „Times“. Cancelarul german Angela Merkel a avut deja o intilnire cu printul Albert al II-lea de Monaco, caruia i-a cerut sa respecte normele transparentei activitatilor bancare.