In urma ciocnirilor sangeroase dintre sustinatorii opozitiei si fortele de ordine, autoritatiile din Armenia au decretat stare de urgenta in capitala Erevan.

Presedintele armean in exercitiu, Robert Kocharian, a decretat stare de urgenta pe o perioada de 20 de zile, dupa ce ciocnirile din capitala Erevan, dintre sustinatorii opozitiei si fortele de ordine, s-au soldat cu opt morti si 33 de raniti, anunta Cotidianul.

Simpatizantii lui Levon Ter Petrosian contesta rezultatul alegerilor din 19 februarie castigate de actualul premier, Serj Sarkisian care a obtinut 53% din voturi fata de 21% din voturi obtinute de Ter Petrosian.

Levon reclama insa ca a obtinut nu mai putin de 65% din voturi. Curtea Constitutionala din Armenia trebuie sa decida, pina pe 5 martie, asupra cererii de anulare a alegerilor inaintata de opozitie.

Potrivit EVZ, sambata seara sustinatorii opozitiei au iesit in numar mare pe strazile din Erevan pentru a-si reafirma pozitia. Potrivit autoritatilor, incidentele au izbucnit dupa ce manifestantii au deschis focul asupra politistilor neinarmati.

Armata armeana s-a mobilizat rapid pentru a asigura ordinea si siguranta publica in oras, zece transportoare blindate si circa o suta de soldati fiind desfasurati la sediul guvernului si la cel al Ministerului de Externe.

Potrivit Ziua, Levon Ter Petrosian a fost consemnat la domiciliu dupa ce mitingul din Piata Libertatii din Erevan a fost dispersat de fortele de ordine locale, in cea de-a zecea zi de proteste.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.