Tensiunea a crescut brusc in Orientul Mijlociu, atat prin escaladarea atacurilor cu rachete lansate din Gaza de catre radicalii gruparii Hamas catre orasele israeliene Sderot si Askelon, soldate cu victime
Numai intr-o singura zi la Sderot au fost lansate 40 de rachete Quassam, cat si prin bombardamentele aviatiei israeliene in Gaza. Acestea au distrus mai multe obiective despre care partea israeliana a afirmat ca ar fi centre ale terorismului, dar vizate au fost si birourile premierului Hamas Ismail Haniyeh si in urma acestei actiuni s-au inregistrat morti si raniti.

Aflat in vizita in Japonia, premierul Ehud Olmert a apreciat ca „in sudul Israelului si in Gaza se duce un razboi” si ca „nicio persoana din Hamas, indiferent de rangul sau, nu va scapa de consecintele razboiului”. in aceste conditii se contureaza tot mai mult posibilitatea unui atac pe scara larga a fortelor israeliene in Gaza. Potrivit cotidianului israelian „Haaretz”, care a citat surse militare, in urmatoarele saptamani, armata isi va incheia pregatirile pentru o ofensiva terestra de amploare care, scrie „Jerusalem Post”, ar viza nu numai anihilarea amenintarii cu rachete prin distrugerea lansatoarelor si a atelierelor in care se confectioneaza, ci si prin paralizarea capacitatii de actiune a guvernului Hamas.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.