Incepand de vineri, sefii companiilor din Marea Britanie care folosesc imigranti ilegali pot primi pedepse de pana la 2 ani de inchisoare.

Noua legislatie prevede si ca firmele care nu verifica daca persoanele pe care le angajeaza au sau nu dreptul legal de lucra in Marea Britanie vor putea fi amendate.

Sanctiunea este de 20 de mii de dolari pentru fiecare lucrator ilegal.

De asemenea, de vineri incepe aplicarea primei etape dintr-un nou sistem de evaluare a celor care doresc sa munceasca in Marea Britanie.

Acestia vor primi anumite puncte in functie de educatie, varsta si castigurile financiare anterioare.

in urma cu cateva zile, Marea Britanie a anuntat ca mentine restrictiile impuse lucratorilor din Romania si Bulgaria pentru inca un an.

Oficialii britanicii din domeniul imigratiei spun ca politica restrictiilor aplicata pana acum a fost extrem de benefica, anul trecut inregistrandu-se cel mai scazut numar de cereri de azil din ultimii 14 ani.

Potrivit unei statistici guvernamentale, numarul romanilor si bulgarilor care au facut cereri pentru a munci in Marea Britanie, dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, se ridica la putin peste 30 de mii.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.