Politistii britanici au o noua strategie de a opri radicalizarea musulmanilor, inclusiv o harta cu potentialul fiecarei zone de a produce extremisti si sustinatori ai al-Qaeda.
Strategia de 40 de pagini a fost aprobata de oficialii de rang inalt din comisia de combatere a terorismului si va fi probabil adoptata in citeva saptamini. Asociatia ofiterilor de politie spera ca noul plan va ajuta la stoparea raspindirii ideologiei al-Qaeda in rindul elevilor si studentilor, pe Internet si in inchisori.

Potrivit publicatiei „The Guardian“, initiativele se refera la consilierea parintilor cu privire la ingradirea accesului copiilor pe site-urile extremiste, introducerea unei agende antiextremism in toate unitatile de invatamint din sistemul public, de la scoala primara pina la universitate pina in 2009, precum si metode de a-i opri pe teroristii condamnati sa-si faca adepti in rindul detinutilor din inchisori.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.