Vladimir Putin lasa presedintia Rusiei pentru postul de prim-ministru.

Timp de doua mandate, liderul de la Kremlin a reusit sa refaca economia, sa-i ofere din nou Rusiei vocea de mare putere a lumii, dar si sa compromita democratia interna, spun analistii.

Presedintele rus Vladimir Putin se apropie cu pasi repezi de finalul celui de-al doilea mandat succesiv la conducerea Federatiei Ruse. Duminica vor avea loc alegerile prezidentiale, care, potrivit sondajelor de opinie, vor fi castigate aproape sigur de preferatul sau Dmitri Medvedev, candidatul partidului pro- Kremlin Rusia Unita.

In cei opt ani la conducerea tarii (2000-2008), Vladimir Putin, care se pregateste sa devina premier, a reusit sa metamorfozeze Rusia, redandu-i increderea in sine dupa ani de criza si umilinta. Pentru aceasta regasire a stabilitatii, insa, tara a platit cu razboiul din Cecenia si compromiterea democrat iei, comenteaza AFP. De mandatele lui Putin se leaga povestea de succes a economiei ruse, care intrase intr-o criza grava in 1998, in timpul lui Boris Eltan.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.