Liderul venezuelean isi face publicitate pentru succesul eliberarii ostaticilor FARC iar Sarkozy intra pe fir
Gherila marxista FARC (Fortele armate revolutionare din Columbia) a eliberat, miercuri, patru ostatici, fosti parlamentari columbieni, tinuti captivi timp de sase ani in jungla columbiana. Operatiunea de eliberare a avut loc in urma tratativelor purtate de presedintele Venezuelei, Hugo Chavez, inamicul numarul unu al SUA, cu liderii FARC. Liderul de la Caracas, care neaga ca sprijina miscarile de gherila columbiene care isi gasesc adapost si procura arme din Venezuela, devine astfel principalul artizan al eliberarii celor patru.

Ostaticii eliberati miercuri, Luis Eladio Perez, Gloria Polanco, Orlando Beltran si Jorge Gechem, sunt fosti membri ai Congresului, si au fost transferati din jungla columbiana in Venezuela de catre elicoptere ale Crucii Rosii Internationale. Se presupune ca in mainile FARC se mai afla captive 750 de persoane, printre care si fosta candidata la presedintia Columbiei, Ingrid Betancourt , cetatean francezo - columbian, rapita in 2002. Punerea in libertate a celor patru survine la o luna dupa ce gherilele FARC au negociat cu acelasi presedinte Chavez eliberarea altor doua ostatice, Clara Rojas si Consuelo Gonzales. Luis Eladio Perez, unul dintre cei eliberati miercuri a declarat ca Ingrid Betancourt este foarte prost tratata in captivitate de gherila columbiana care s-a incrancenat impotriva ei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.