Generalul Anatoli Trofimov, fost responsabil FSB din regiunea Moscova, a fost ucis, duminica seara, in capitala rusa, dupa ce mai multi necunoscuti au deschis focul asupra sa, au anuntat surse din cadrul politiei locale, citate de AFP.

Doi necunoscuti au deschis focul asupra generalului Trofimov si sotiei acestuia, care a fost grav ranita.
Atacul a fost declansat in jurul orei locale 19.30 (18.30 ora Romaniei), pe o strada din nordul capitalei ruse.

"Potrivit primelor informatii, doi necunoscuti care se aflau la bordul unei masini au tras mai multe focuri de arma asupra lui Trofimov si sotiei acestuia", a anuntat un colaborator al politiei, citat de agentia Itar-Tass. Generalul si-a pierdut viata pe loc, iar sotia sa a fost transportata in stare grava la spital.

"Cel mai probabil este vorba despre un asasinat la comanda, legat de activitatile comerciale ale celor doi", au anuntat surse din politie, citate de agentia Ria Novosti. Procuratura a dispus inceperea unei anchete.

Anatoli Trofimov a ocupat functia de adjunct al directorului FSB, fiind responsabil al serviciilor secrete ruse pentru regiunea Moscova pana in anul 1996, cand a fost demis de presedintele Boris Eltin.
Trofimov a ocupat, inainte de inlaturarea regimului comunist, functia de adjunct al directorului Serviciului de anchete din cadrul KGB, ocupandu-se in special de dosarele disidentilor.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.