„Masinile de ucis" ar putea ajunge in mainile teroristilor

"Lumea doarme linistita pe fondul unei curse internationale pentru inarmarea robotilor", avertizeaza profesorul Noel Sharkey. Expertul crede ca cercetarile din unele tari, cum ar fi SUA, Rusia, China si Israel, vor duce la folosirea robotilor in scopuri militare care ar putea decide cand sa ucida in viitorii 10 ani, relateaza "Daily Telegraph".

Utilizarea robotilor tot mai autonomi in conflictele militare reprezinta o mare problema din punct de vedere juridic. O alta chestiune majora o reprezinta faptul ca acestia ar putea sa ajunga in mainile gruparilor teroriste care ii vor folosi in scopuri proprii.

"Militarii vor sa dispuna de roboti autonomi cat mai repede posibil, deoarece sunt mai ieftini si permit un razboi fara riscul pierderii de soldati", a explicat profesorul care a sustinut un discurs pe aceasta tema la institutul britanic specializat in probleme de aparare (Royal United Services Institute).


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.