Barack Obama si Hillary Clinton, au participat marti la ultima dezbatere televizata inainte de scrutinele decisive din Texas si Ohio.

Senatorul de culoare Barack Obama si fosta prima doamna a Americii, s-au atacat, rand pe rand, pe tema programelor electorale care vizeaza sanatatea, comertul si politica externa, inclusiv Irakul, relateaza Ziua.

Politicienii s-au acuzat reciproc de promovarea unei campanii negative si de raspindirea unor zvonuri neadevarate pentru discreditarea adversarului.„M-au deranjat la culme acuzatiile domnului Obama referitoare la fluturasii cu mesaje critice, pe care pretinde ca i-ar fi raspindit echipa mea. In plus, nu-mi place deloc ceea ce a zis despre pozitia mea privind NAFTA (Nord American Free Trade Agreement - Acordul Nord-American de Liber Schimb - n.r.)“, a spus Hillary.

La rindul sau, senatorul de culoare sustine ca doamna Clinton nu are motive sa se plinga. „Stafful ei a lansat constant atacuri negative la adresa mea... Am decis sa nu ma smiorcai din cauza asta, fiindca am inteles ca asa sint campaniile electorale.“

Potrivit Adevarul, politica externa a iscat o dura disputa intre cei doi democrati, dupa ce Hillary Clinton l-a criticat pe rivalul sau ca fiind neexperimentat in politica externa. Obama a raspuns la acuze cu zambetul pe buze, reamintindu-i ca ea este aceea care a sustinut razboiul din Irak. Desi se lauda ca este mult mai experimentata decat Obama si experta in probleme de politica externa, intrebata daca stie prenumele celui ce va prelua functia lui Putin - Dmitri Medvedev -, Clinton s-a incurcat: "Medvedev - whatever", a spus ea in cele din urma.

EVZ adauga ca, fosta prima doamna a Americii a trebuit sa dea explicati si despre controversata poza in care apare Obama in costum traditional somalez si cu un turban pe cap. Desi presa a dezvaluit ca sursa fotografiei este echipa lui Clinton, fosta prima-doamna a negat acest lucru, concentrandu-se pe contraatac.

Dezbaterea a fost gazduita de Universitatea din Clevland, Ohio, stat in care, alaturi de Texas, cei doi democrati au de trecut, pe 4 martie, testul decisiv al alegerilor primare. Potrivit unui sondaj facut recent de CNN, cita de Ziua, Barack Obama ar putea lua 50% din voturi in Texas, iar Hillary doar 46%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.