Pe masura ce se apropie caucusurile decisive din Texas si Ohio, in tabara democratilor nu trece o zi fara sa apara surprize.

Potrivit BBC, tabara senatorului de Ilinois acuza echipa doamnei Clinton ca a postat pe internet o fotografie cu Barack Obama in costum traditional somalez si purtand turban, pentru a sugera ca rivalul ei are origine ne-americana

Fotografia facuta in timpul unei vizite din 2006 a senatorului Obama in Kenya, tara de origine a tatalui sau, a provocat o serioasa disputa intre taberele celor doi democrati.

Obama, care a depus eforturi pentru combaterea acuzatiilor ce sustineau in mod eronat ca ar fi musulman - un element cu potential negativ pentru sansele sale la presedintie - a atacat ieri „trucurile politice“ ale echipei lui Clinton. „Cred ca poporul american este intristat cand asista la acest tip de politica“, a declarat senatorul, potrivit EVZ.

Conform Adevaru, site-ul The Drudge Report, care a postat fotografia, sustine ca imaginea circula de mai multa vreme in interiorul echipei de campanie a lui Hillary Clinton. De altfel, mai multi analisti din jurul fostei prime doamne incearca de mai multa vreme sa convinga electoratul democrat ca trecutul senatorului de Illinois nu il recomanda pentru functia de presedinte. Oamenii lui Hillary au depasit de multe ori limitele admise. Astfel, unul dintre voluntarii care faceau campanie pentru Hillary a fost concediat anul trecut, dupa ce a pus in circulatie un e-mail in care sugera ca Obama ar fi musulman.

Acuzatiile au fost insa respinse de echipa de campanie a fostei prime doamne. Maggie Williams, noul sef al staffului de campanie al lui Hillary Clinton le-a transmis celor din jurul lui Barak Obama ca "ar trebui sa le fie rusine" pentru modul in care au folosit acest scandal, pentru a lovi in imaginea contracandidatului.

La randul sau, Hillary Clinton a adoptat o pozitie mai detasata declarand ca „De fiecare data cand calatoresc intr-o tara straina ma imbrac in costumul national al acelui stat. Puteti gasi zeci de poze cu mine, in astfel de situatii, in diferite zone de pe glob". „Puteti gasi poze cu mine imbracata in haine africane, latino-americane sau asiatice. Este un semn de respect", crede Hillary.

EVZ adauga ca pe langa pozitia detasata, fosta prima doamna nu s-a abtinut sa lanseze o serie de atacuri pe tema politicii externe, si l-a comparat pe Obama cu George W. Bush in privinta lipsei de experienta, precizand ca acesta ar avea nevoie de un manual de instructiuni pentru a se descurca la Casa Alba.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.