Un raport al serviciilor de informatii americane afirmase ca cel mai probabil Iranul a incercat sa faca bomba nucleara, dar si-a inghetat programul in 2003. Iranul a negat ca ar fi avut vreodata un program nuclear militar, si afirma ca are doar unul civil, pentru producerea de curent electric. Cu toate astea, AIEA si ONU sunt sceptice in privinta sinceritatii Iranului, care nu coopereaza intotdeauna si ascunde din cate se pare multe date despre reactoarele sale nucleare.

Toate tarile importante ale lumii, dar mai ales SUA si Israelul se opun ca Iranul sa dobandeasca arma nucleara, cu atat mai mult cu cat aceasta tara este condusa de radicali, chiar presedintele Ahmadinejad amenintand ca va sterge Israelul de pe harta. Aceste informatii vin chiar inainte de intalnirea Consiliului de Securitate al ONU, care va vota daca sa supuna Iranul unui nou set de sanctiuni.

Oficialii iranieni au catalogat informatiile conform carora ar incerca sa faca bomba nucleara ca nimic mai mult decat niste "falsuri", iar presedintele Ahmadinejad a spus ca ONU "poate sa impuna sanctiuni 100 de ani'', dar Iranul nu va renunta la programul sau.