Pompierii italieni au decoperit luni seara, intr-un put, osemintele a doi baieti care, dupa toate probabilitatile, apartin a doi frati disparuti in 2006. Acest caz a starnit vie emotie in Peninsula si in legatura cu care a fost audiata, la Iasi, si menajera romanca a familiei italiene, informeaza NewsIn.

Pompierii italieni au facut macabra descoperire luni seara, salvand un copil care cazuse intr-un put secat al unei case parasite din comuna Gravina. Acolo ei au gasit oseminte care, foarte probabil, apartin celor doi frati dati disparuti in 2006, a anuntat prefectul de Bari, Vicenzo Speranza, citat de agentia ANSA, transmite AFP.

"Cu siguranta este vorba despre cei doi baieti. Sunt prea multe elemente care coincid", a declarat prefectul. Potrivit primelor constatari, starea osemintelor indica faptul ca acestea se aflau in put de o durata care corespunde celei scurse de la disparitia copiilor.

"Vom fi absolut siguri maine (marti - n.r.) dimineata, dar nu avem alt indiciu in legatura cu disparitia copiilor de la Gravina", a subliniat prefectul.

In 5 iunie 2006, cand au fost dati disparuti, Salvatore si Francesco Pappalardi aveau 11 si respectiv 13 ani si locuiau in comuna Gravina, acolo unde au fost descoperite resturile umane. Disparitia lor a provocat o vie emotie in intreaga Italie, insusi Papa Benedict al XVI-lea declarand, in iulie 2006, ca "urmareste cazul cu ingrijorare".

Dupa zadarnice operatiuni de cautare intreprinse in intreaga regiune, tatal copiilor, care se separase de mama, a fost acuzat ca a rapit si si-a ucis copiii si se afla in inchisoare din noiembrie 2007.

"S-ar putea ca baietii sa fi cazut in put, dupa cum la fel de bine s-ar putea sa fi fost aruncati", a declarat luni seara prefectul.

Cazul a avut ecouri pana in Romania, unde, in iulie 2006, doi anchetatori italieni din Bari au audiat-o la Iasi pe Andreea Irimia, fosta menajera a familiei Pappalardi. Numele iesencei aparuse pe unele inscrisuri descoperite de anchetatorii italieni in locuinta copiilor disparuti. Dupa audiere, pe numele Andreei Irimia nu a fost emis niciun fel de mandat de retinere si nici nu i s-a impus sa nu paraseasca localitatea. De altfel, Andreea Irimia a plecat din Romania, cu destinatia Israel.

Dosarul disparitiei celor doi copii din Gravina a fost unul dintre cele mai mari scandaluri din Peninsula. Mii de italieni au iesit in strada manifestand in semn de solidaritate. Presa italiana a scris ca una din variantele de ancheta era aceea potrivit careia copiii disparuti ar fi fost adusi in Romania prin intermediul Andreei Irimia.

Potrivit agentiei italiene AGI, procurorului general adjunct al Italiei, Antonio Lupo, a fost acela care a solicitat interogarea Andreei Irimia. Fosta menajera a familiei Pappalardi, Andreea parasise Italia cu o zi inainte de disparitia misterioasa a copiilor. Romanca era prietena a mamei lui Francesco si Salvatore si lucrase intr-o pizzerie administrata de noul iubit al acesteia.

Parintii baietilor erau separati de zece ani, insa, dupa disparitia copiilor, au aparut pentru prima data impreuna pentru a face un apel comun televizat. Totusi, anterior, ei isi adresasera reciproc acuzatii, uneori foarte grave. Si parohul din Gravina, monesniorul Mario Paciello, facuse nenumeroase apeluri in incercarea de a da de urma baietilor.

La operatiunile de cautare din Gravina au participat la un moment dat circa 700 de persoane din cadrul fortelor de ordine, protectiei civile sau voluntari.

Ieri dupa-amiaza, cand au descoperit osemintele, pompierii fusesera chemati in ajutor pentru a salva un baietel de 11 ani care, jucandu-se cu o minge, cazuse accidental in putul casei parasite din Gravina. Baiatul a suferit fracturi la picioare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.