Activistul radical Ralph Nader a anuntat ca s-a inscris din nou in cursa pentru Casa Alba.

Ralph Nader, care s-a inscris pentru a cincea oara in cursa pentru Casa Alba, a fost acuzat ca in cursa electorala din 2000 a „luat“ din voturile democratilor, ceea ce a facut ca acestia sa piarda alegerile in favoarea lui George W. Bush, care a cistigat la o diferenta foarte mica, informeaza Cotidianul.

Potrivit BBC, istoria se poate repeta daca Raplph Nader obtine un procent semnificativ intr-o cursa in care candidatii democrat si republican sunt separati de o marja stransa.

Nader si-a lansat candidatura cu o provocare adusa sistemul politic traditional american."Fiecare simte obligatia sa deschida drumuri noi, sa ofere oamenilor un mai bun acces la vot, sa le dea o sansa candidatilor independenti si de la alte partide. Nesupunerea este mama progresului", spune Ralph Nader.

Ziua informeaza ca Nader si-a anuntat candidatura duminica la postul de televizune NBC. "Ofer perspectiva unui discurs alternativ pe tema marilor dosare care sunt total ignorate sau combatute de democratul Barack Obama, de Hillary Clinton si de republicanul John McCain", a declarat el.

Nader le-a reprosat candidatilor din Partidul Democrat ca nu sunt interesati de ceea ce americanii percep ca fiind problemele lor: razboiul din Irak, scandalele bursiere, conflictul israeliano-palestinian.

Hillary Clinton considera ca gestul lui Nader este regretabil. „Imi amintesc cind a mai candidat si rezultatele n-au fost benefice pentru nimeni - nici macar pentru tara noastra“, a spus Clinton, potrivit Cotidianul, adaugind insa ca e o tara libera si fiecare e liber sa faca ce crede de cuviinta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.