Grecia coopereaza cu Romania "strans, mai strans poate decat cu alte state, la nivel european", in relatiile bilaterale existand o "abordare frateasca", a declarat secretarul general pentru Afaceri Europene din MAE grec, Dimitrios Katsoudas.
El a subliniat, ca o caracteristica a relatiilor dintre cele doua state, faptul ca exista o viziune comuna cu privire la numeroase probleme importante, cum ar fi Balcanii de Vest si Kosovo. Drept conditii pentru o si mai mare apropiere, oficialul grec a enumerat increderea si sprijinul reciproc, necesitatea ca relatiile sa fie mai "institutionalizate", iar intalnirile la diferite niveluri sa fie mai frecvente. O idee impartasita de analistii si oficialii greci este aceea ca Grecia, Romania si Bulgaria (parti ale unei trilaterale regionale) sa adopte si sa sustina o pozitie comuna la nivel european in probleme majore, aceasta fiind o sansa ca vocea lor sa fie auzita mai bine.

Grecia nu este "printre cei mai entuziasti" in privinta recunoasterii independentei Kosovo, a declarat pentru "Romania libera" secretarul general pentru Afaceri Europene din Ministerul de Externe elen, Dimitrios Katsoudas.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.