Vicepresedinta CE, Margot Wallstrm, denunta practicile paguboase din interiorul Executivului de la Bruxelles si isi acuza colegii de misoginism
Chiar daca alegerile europene vor avea loc in 2009 in tarile Uniunii, fapt care va duce si la schimbarea Comisiei Europene, in culise au inceput deja negocierile secrete pentru nominalizari in functii. O practica nelalocul ei, care conduce la promovarea varstnicilor in functii-cheie si la marginalizarea femeilor.

Discutiile se poarta insa intr-un „cerc exclusivist" de „domni in varsta", lucru care nu este pe placul tinerilor membri ai Comisiei Europene si, mai ales, al doamnelor comisari, care se simt excluse si neglijate. Este motivul pentru care prim-vicepresedinta comisiei, suedeza Margot Wallström, a protestat fata de aceste practici ale unor colegi europeni si a denuntat practica "cercurilor exclusiviste" din CE, formate din politicieni mai varstnici, care decid intre ei cine poate ocupa un post de inalt functionar. Oficial, selectarea si nominalizarea inaltilor functionari in structurile Comisiei se face prin concurs, un concurs foarte dur, care ar trebui sa duca la alegerea celor mai buni candidati.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.