Primul avion care foloseste biocombustibil a efectuat un zbor pe ruta Londra-Amsterdam. Noul carburant asigura 20% din puterea motorului.
Peste 200 de jurnalisti si oameni de afaceri au asistat duminica, pe aeroportul londonez Heathrow, la decolarea primului avion comercial care foloseste biocombustibil. Premiera apartine companiei Virgin Atlantic si constructorului Boeing, care au adaptat unul dintre cele patru motoare ale unui aparat Boeing 747 astfel incit acesta sa functioneze cu biocombustibil. Zborul a avut loc fara pasageri, pe ruta Londra-Amsterdam, o ruta de doar nouazeci de minute, astfel incit sa se reduca riscul aparitiei unor probleme la motor. „Zborul demonstrativ ne va da informatii cruciale pe care le vom putea folosi la reducerea poluarii cu dioxid de carbon“, a declarat miliardarul Richard Branson, proprietarul companiei Virgin.

Combustibilul la care a apelat compania Virgin este un produs din nuci de babassu, un arbore brazilian, si nuci de cocos, ambele fructe fiind folosite pina acum in industria cosmetica, relateaza presa britanica.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.