Ambasadorul Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin, a declarat ieri ca Moscova ar putea folosi forta militara in Kosovo daca NATO si UE "sfideaza" ONU.

"Daca UE ajunge la o pozitie comuna, iar NATO isi depaseste mandatul actual, aceste organizatii vor intra in conflict cu ONU.Iar noi, cred eu, vom pleca de la presupunerea ca, pentru a fi respectati, trebuie sa folosim forta militara bruta", a spus Rogozin, potrivit Interfax, citat de Adevarul.

"NATO nu trebuie, in niciun fel de situatie, sa se implice in politica. Trebuie sa ramana neutru", a avertizat el.
“ Nu e vorba numai de relatiile Rusia - NATO; e vorba de fapt de un conflict in intreg sistemul international de securitate", a adaugat oficialul rus., potrivit BBC

Potrivit Ziua, Dmitri Rogozin s-a declarat convins ca "mafia drogurilor este cea care a reusit sa faca lobby pentru recunoasterea independentei Kosovo". "Detinem informatii potrivit carora Kosovo a devenit nu doar o tara de tranzit a drogurilor in Europa, ci un mare laborator colectiv de fabricare a narcoticelor grele", a afirmat Rogozin, adaugand ca "exista informatii potrivit carora dorinta unor state de a recunoaste independenta Kosovo se datoreaza serviciilor de lobby din partea unor anumiti politicieni, care au fost platiti cu banii murdari ai mafiei drogurilor”.

"Eu nu exclud ca in curand vom deveni martori ai unor scandaluri de rasunet, in urma unor dezvaluiri privind legaturile unora dintre promotorii activi ai independentei Kosovo cu cartelele de droguri din acest teritoriu", a mentionat reprezentantul special al Rusiei la NATO, opinand ca odata cu recunoasterea Kosovo in Europa a aparut inca o baza a traficului de droguri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.