Manifestantii au incendiat ambasada americana din Belgrad, unde un corp carbonizat a fost descoperit, si s-au batut cu fortele de ordine din capitala sarba, in cursul violentelor de ieri seara, inregistrate dupa o mare manifestatie impotriva independentei Kosovo, informeaza NewsIn.

Cadavrul carbonizat nu este al vreunui angajat al ambasadei, a anuntat un purtator de cuvant al reprezentantei diplomatice. Statele Unite au protestat oficial pe langa autoritatile de la Belgrad si le-au cerut sa consolideze dispozitivul de securitate din jurul ambasadei.

In total, violentele s-au soldat peste 90 de raniti, dintre care cel putin 32 politisti, dar calmul a fost reinstaurat in cele din urma. Incidentele au izbucnit cand cateva sute de tineri, cu fetele acoperite, au inceput sa arunce cu torte si sa intre in ambasada americana, goala in acel moment, declansand un incendiu care a fost stins dupa o ora. Nici un politist nu era prezent in momentul atacului.

Alte ciocniri s-au inregistrat la ambasadele altor state occidentale care au recunoscut independenta Kosovo, iar violentele s-au extins in centrul capitalei, unde numerosi politisti s-au confruntat toata seara cu protestatarii, care au vandalizat magazine si chioscuri.

Protestatatii au agitat steaguri sarbe, dar si drapelele Spaniei si Romaniei, doua membre UE care nu recunosc independenta Kosovo. Altii au avut drapelul Rusiei, aliat al Serbiei in respingerea independentei. Marele absent a fost presedintele Boris Tadici, aflat in vizita in Romania, de unde a lansat un apel la calm, cerand "oprirea imediata a violentelor".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.