Cancelarul german Angela Merkel a amenintat voalat principatul Liechtenstein ca risca sa ramana izolat in Europa in cazul in care nu accepta sa relaxeze regula secretului bancar, principiul-cheie ce asigura prosperitatea sistemului financiar din micul stat european aflat intre Austria si Elvetia.
In cursul unei intalniri tensionate cu Otmar Hasler, premierul paradisului fiscal din centrul Europei, Merkel a acuzat principatul ca „incurajeaza incalcarea legii“ in Germania oferind servicii ce faciliteaza evaziunea fiscala. Acesta este ultimul episod al confuntarii deosebit de virulente dintre Berlin si Vaduz, declansat de imensul scandal de evaziune fiscala care zguduie de cateva saptamani mediul de afaceri si institutiile din Germania. Peste 900 de contribuabili bogati germani, intre care sefii unor prestigioase institutii precum Deutsche Post, sunt suspectati ca au folosit banci si fundatii din Liechtenstein pentru a evita Fiscul german.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.