Parlamentul de la Pristina voteaza legi pe banda rulanta. Au aparut primele neintelegeri intre premier si presedinte.

La cinci zile de la proclamarea independentei, euforia inca se mai face simtita la Pristina. Steaguri uriase, portrete si afise de multumire pentru Statele Unite si Marea Britanie sunt prezente la fiecare colt de strada in centrul orasului. in timp ce kosovarii de rand sunt convinsi ca independenta le va schimba viata, intre liderii politici apar primele semne de neintelegere.

Besir, un albanez in varsta de 30 de ani, vine zilnic intr-o piata aglomerata din Pristina. Acolo este locul sau de munca. Nesigur si prost platit, pentru ca are nu mai putin de 30 de concurenti. Cu totii stau cu ochii pe masinile care opresc in zona. Se ingramadesc asupra soferului si incearca sa-si ofere serviciile.

Sa care marfa sau s-o descarce, de exemplu, chiar si pentru 3 euro. Clientul are de unde alege la "piata de sclavi". La 17 februarie, Besir a dansat in strada impreuna cu miile de kosovari care au sarbatorit independenta Kosovo. Dar a doua zi, dis-de-dimineata a fost din nou in piata. Gata sa faca orice pentru trei bancnote. Pretul independentei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.