Parlamentarii europeni se afla din nou in atentia autoritatilor antifrauda pentru cheltuieli nejustificate.
Numerosi europarlamentari angajeaza rude fara o calificare necesara sau declara un numar mai mare de asistenti, pentru a beneficia de sume mai mari de bani de la Parlamentul European. Concluzia unei anchete interne independente survine dupa alte scandaluri privind obiceiul unor parlamentari de a baga mana adanc in bugetul comunitar.

Fiecare parlamentar pri­meste anual 185.952 de euro pentru a-i plati pe membrii staffului sau si pentru a achita asigurarile sociale si de sanatate. intrucat este vorba de o suma foarte mare, peste 132 milioane de euro, cei mai multi parlamentari apeleaza la firme specializate care se ocupa de distribuirea salariilor. Sistemul a fost considerat pana acum sigur. in realitate, se arata in raport, el le ofera politicienilor europeni un paravan excelent pentru a ascunde valoarea exacta a cheltuielilor si drumul pe care il iau banii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.