Incurajat si insotit de Putin, Medvedev se indreapta spre o victorie facila inca din primul tur al alegerilor prezidentiale din Rusia.
Prim-vicepremierul rus, Dmitri Medvedev, candidat la presedintia Federatiei Ruse din partea partidului pro- Kremlin Rusia Unita, se bucura de sprijinul a 70,4% din populatie. Asa arata cel mai recent sondaj de opinie realizat de Institutul VTsIOM, in perioada 16-17 februarie, pe 1.600 de persoane din 46 de regiuni rusesti. Potrivit cercetarii sociologice, preluata de Reuters, pe urmatoarele locuri se claseaza ultranationalistul Vladimir Jirinovski - 10,7%, urmat de candidatul comunist Ghennadi Ziuganov - 10,3%.

Pe baza acestor date, publicate cu o saptamana inaintea alegerilor prezidentiale, Institutul VTsIOM anticipeaza ca Medvedev, care se bucura de sprijinul liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, va obtine 72,9% din voturi. Ziuganov va obtine, conform aceleiasi predictii, 15%, iar Jirinovski, 10,9%.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.