Potrivit Ziua, David Miliband a precizat ca avioanele au facut escala pe insula britanica, unde se gaseste o baza americana, pentru a se alimenta cu carburant, timp in care detinutii au ramas la bordul aparatelor. Cu aceasta ocazie el si-a exprimat regretul ca aceste informatii au fost dezvaluite atat de tarziu.

Intrebat despre dezvaluirile facute de ministrul de externe britanic, David Miliband, purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Sean McCormack, adeclarat ca Statele Unite nu au mintit in privinta zborurilor secrete ale CIA pe teritoriul britanic, ci au comis o "greseala administrativa" descoperita foarte curand, informeaza Realitatea.

Ministrul danez de externe anunta recent ca va cere explicatii Statelor Unite asupra numeroaselor escale ale avioanelor CIA in Groenlanda, teritoriu danez. Potrivit unui documentar numit "Conexiunile daneze ale CIA” difuzat de postul public de televiziune danez DR1, citat de Adevarul, Centrala Americana de Informatii a folosit in secret timp de mai multi ani spatiul aerian si aeroporturile daneze si din Groenlanda pentru tranzitul aparatelor sale.

Avioanele, exploatate de firme-fantoma, sunt banuite ca au facut parte dintr-un program de transfer al suspectilor de terorism, rapiti si trimisi in Egipt, Iordania, Romania, Afganistan etc, scrie AFP.