Fiul cel mare al presedintelui francez Nicolas Sarkozy, Jean, va candida in martie pentru un loc in Consiliul general al departamentului Hauts-de-Seine din apropiere de Paris, asa cum a facut tatal sau in urma cu peste 20 de ani, relateaza NewsIn.

Jean Sarkozy, in varsta de 21 de ani, a precizat ca va fi candidatul dreptei la alegerile locale din 9 si 16 martie la Neuilly-sud, suburbie luxoasa a Parisului.

Student la Drept, la fel de bun orator ca tatal sau, Jean Sarkozy fusese implicat pana in prezent in campania pentru municipalele din martie la Neuilly-sur-Seine, fieful tatalui sau. Initial, el facuse parte din lista lui David Martinon, purtatorul de cuvant al Palatului Elysée, dar l-a parasit pe acesta impreuna cu alti doi colegi.

Decizia a fost luata dupa ce un sondaj confidential a preconizat infrangerea lui Martinon in aceasta localitate, cea mai prospera din Franta, supranumita "Sarkoville". Martinon si-a retras candidatura dupa gestul lui Jean Sarkozy. Cele intamplate au provocat sarcasmele opozitiei, socialistii denuntand o "farsa".

Avand aceleasi inflexiuni ca ale tatalui sau, Jean Sarkozy s-a consacrat un timp teatrului si urma sa joace intr-o comedie la Paris. In cele din urma, in toamna anului trecut, el a decis sa se concentreze pe studii si pe politica, lansandu-si cariera acolo unde a debutat si tatal sau, in urma cu 20 de ani.

Nicolas Sarkozy a fost ales primar al oraselului Neuilly in anul 1983, la varsta de 28 de ani, si consilier general al departamentului Hauts-de-Seine in anul 1986. A devenit presedinte al Consiliului general in aprilie 2004, functie la care a renuntat abia dupa ce a fost ales presedinte in mai 2007.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.