Iata rezultatul unui sondaj de opinie realizat recent de catre jurnalul francez L'Express.

Care sunt insa cauzele si efectele asteptate ale acestei scaderi?

Cu mai putin de o luna pana la alegerile municipale din Franta, popularitatea lui Nicolas Sarkozy a ajuns la 36 de procente, un minim istoric in sondaje pentru noul presedinte.

Iar aceasta popularitate scazuta ii ingrozeste pe candidatii partidului sau, care spera sa nu sufere o infrangere dezastruoasa la apropitul scrutin.

Dar - ce a dus la aceasta coborare dramatica in sondaje a lui Nicolas Sarkozy?

Autorii sondajului presupun ca, pe de o parte, cetatenii francezi ar fi nemultumiti de faptul ca presedintele nu si-a putut tine promisiunea de a creste puterea de cumparare.

Pe de alta parte insa, un rol negativ l-a jucat expunerea publica a importantelor schimbari din viata sa personala: divortul si apoi recenta casatorie cu fostul manechin Carla Bruni.

Caderea din sondaje are insa si alte consecinte, inafara unor asteptate rezultate mai slabe la alegerile municipale.

La doar noua luni de la castigarea alegerilor, lipsa de popularitate l-a facut pe Sarkozy sa scada viteza de aplicare a programului de reforme promis in campania electorala.

Iar din pasii facuti, precum anularea mult prea generosului sistem de pensii pentru lucratorii din transporturi, nu au putut lipsi compromisurile.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.