Senatorul de Illinois Barack Obama si-a mai scris in palmares inca doua victorii, primarele din Wisconsin si caucusul din Hawaii, inregistrand pana acum 10 victorii consecutiv.

Potrivit corespondentului BBC,in Wisconsin, un stat cu o puternica patura muncitoreasca alba, Barack Obama a reustit sa obtina voturile femeilor albe, aproape la egalitate cu Hilary Clinton, si a obtinut rezultate foarte bune in randul muncitorilor democrati, categorii care de obicei o sprijineau pe rivala sa.

Intr-un discurs tinut in fata suporterilor sai din statul Texas, unde vor avea loc alegeri primare peste doua saptamani, Barack Obama a spus acum ca vrea sa-si atraga un spectru cat mai larg de sprijin.

"Plec de la premisa ca singurul mod de a aduce o schimbare reala in America, este atragand oameni noi in acest proces, daca ii putem atrage pe independenti si daca incercam sa-i atragem pe unii republicani de partea noastra. Vreau sa formez o majoritate semnificativa pentru schimbare. Asa vom castiga alegerile si asa vom guverna", a spus Barack Obama.

Potrivit CNN, citat de Adevarul, dupa alegerile de marti, Obama are 1.140 de delegati si 161 de superdelegati. Fosta Prima Doamna are 1.005 delegati si 234 de superdelegati.
"Houston, cred ca am reusit sa decolam", a spus Obama in fata sustinatorilor din Texas, cerandu-le ajutorul pentru a schimba politica de la Washington.

Potrivit EVZ, in tabara republicana, John McCain a anticipat deja ca va deveni candidatul partidului sau si ca il va avea drept contracandidat la alegerile prezidentiale din noiembrie pe Obama.

„Multumesc, Wisconsin, pentru ca ne-ai adus in punctul in care chiar si un pilot superstitios al marinei (ca mine) poate afirma cu incredere si umilinta ca voi fi candidatul partidului nostru“, a declarat el.

Alegeri primare republicane au fost de asemenea organizate in statul Washington, unde McCain l-a surclasat din nou pe Huckabee.

Republicanii au nevoie de cel putin 1.191 de delegati pentru a obtine investitura republicana si in momentul de fata McCain are sprijinul a 877 de delegati, iar Mike Huckabee a 240.

"Ma voi lupta in fiecare zi a acestei campanii pentru ca americanii sa nu fie inselati de un apel la schimbare elocvent, dar gaunos ", a adaugat el, potrivit Ziua.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.