Palestinienii ar putea decalara independenta Palestinei dupa modelul Kosovo, daca nu se ajunge la niciun acord in urma negocierii cu Israelul.

Potrivit Ziua, la doar o zi dupa ce presedintele palestinian, Mahmud Abbas, si premierul israelian, Ehud Olmert, au avut o noua runda de negocieri de pace, Abed Rabbo, un consilier al presedintelui Mahmud Abbas, a declarat ca "Daca lucrurile nu vor evolua catre incetarea efectiva a activitatilor de colonizare, daca lucrurile nu se vor indrepta spre negocieri continue si serioase, atunci ar trebui sa facem pasul si sa ne anuntam independenta unilateral".

Negocierile de pace israeliano-palestiniene au fost reluate dupa sapte ani de inghet cu ocazia reuniunii internationale privind Orientul Mijlociu, desfasurata la sfarsitul lunii noiembrie 2007, la Annapolis (SUA), relateazaAdevarul.

In acest context, presedintele palestinian moderat si premierul israelian Ehud Olmert s-au intalnit marti seara, la Ierusalim, fara sa ajunga la niciun acord, desi ambii s-au pronuntat la Annapolis pentru incheierea unui acord de pace in cursul anului 2008.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.