Premierul prooccidental ucrainean, Iulia Timosenko, insista asupra necesitatii organizarii unui referendum pe tema aderarii Ucrainei la NATO.

"Aderarea Ucrainei la NATO nu este posibila decat dupa un referendum national", a declarat ea pentru cotidianul Vedomosti. Premierul se afla in Rusia pentru negocieri in domeniul gazului.

Timosenko a respins ideea ca Ucraina are de ales intre Occident si Moscova prin aderarea la NATO.
"Acest lucru ma face sa ma gandesca la intrebarea care i se pune unui copil, pe cine prefera: pe tata sau pe mama. Si ar fi ciudat sa se raspunda fara echivoc la aceasta intrebare", a adaugat ea, subliniind ca "Rusia are programe de cooperare cu NATO".

Presedintele ucrainean, Viktor Iuscenko, rivalul politic al premierului Timonseko, a semnat in luna august un acord cu partidele proruse care complica o eventuala aderare la NATO a Ucrainei. Potrivit acestui text, aderarea acestei foste republici sovietice la NATO, dorita de Iuscenko, nu va putea fi decisa decat dupa un referendum pe aceasta tema. Majoritatea ucrainenilor sunt ostili aderarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.