Mai mult de 100 de membri ai Congresului american i-au scris marti secretarului de stat Condoleezza Rice pentru a-i cere o "revizuire completa" a politicii americane fata de Cuba, dupa retragerea lui Fidel Castrode la presedentia tarii.

"Dupa 50 de ani a venit momentul sa actionam altfel", au scris cei 104 membri ai Congresului - un sfert din Camera Reprezentantilor - in referire la embargoul economic impus de americani impotriva Cubei din 1962, anunta NewsIn. "O revizuire completa a politicii americane este clar pe ordinea de zi", au adaugat acestia.

Numarul doi al Departamentului de Stat, John Negroponte, a spus ca Statele Unite nu vor ridica embargoul deocamdata. "Nu-mi pot imagina ca acest lucru se va intampla in viitorul apropiat", a spus el.

Semnatarii scrisorii reproseaza Washingtonului ca nu a obtinut niciun rezultat. "Timp de cinci decenii politica americana a mizat pe sanctiunile economice si pe izolare, pentru a forta schimbarea guvernului cubanez. Evolutiile au demonstrat ca aceasta politica nu a functionat", au subliniat ei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.