Israelienii se tem de eventuale atacuri cu avioane telecomandate, fara pilot, numite "drone", avioane pe care tot ei le-au inventat si utilizat in anii '70.

Potrivit expertilor din Mossad, serviciul secret militar israelian, "drona" risca la ora actuala sa devina cel mai bun instrument in mainile miscarii Hezbollah pentru a razbuna moartea sefului tuturor operatiunilor sale militare si clandestine, Imad Mughniyeh, ucis saptamana trecuta intr-un atentat la Damasc, noteaza Il Giornale, consultat de Rompres. Teama israelienilor de avioanele bomba se bazeaza pe date concrete.

Singurul dusman care s-a dovedit capabil in ultimii ani sa dezvolte in mod corespunzator tehnologia "dronelor" a fost Iranul, iar unicul aliat al iranienilor in stare sa le umple cu explozibil si sa le faca sa patrunda in spatiile aeriene israeliene a fost Hezbollah.

Pana acum, "Partidul lui Dumnezeu" a incercat de cel putin cinci ori. Experimentele cele mai periculoase au fost efectuate in timpul razboiului din vara lui 2006, cand doua modele fara pilot, pline cu explozibil, au fost doborate in extremis de aviatie, iar unul s-a zdrobit la sol inainte de a ajunge intr-un centru locuit.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.