Alegerile legislative din Pakistan au fost castigate de cele doua partide de opoztoe care au anuntat ca vor forma o coalitie anti-Musharraf.

Rezultatele provizorii ale scrutinului, care a avut ca miza ocuparea a 268 din cele 342 de locuri ale Adunarii Nationale Pakistaneze, indica drept invingator PPP, partidul fostului premier Bhutto, condus astazi de Asef Ali Zardari, sotul defunctei Bhutto, relateaza EVZ.

Partidul Poporului, al fostului premier Benazir Bhutto, si Liga Musulmana condusa de Nawaz Sharif, un alt fost sef de cabinet, afirma ca sunt gata sa izoleze formatiunile fidele presedintelui Musharraf, a carui sustinere parlamentara se reduce semnificativ in urma scrutinului, informeaza BBC.

In conditiile in care noua coalitie va strange doua treimi din locurile din parlament, ea va putea declansa procedura de demitere a presedintelui Musharraf.

Potrivit Adevarul, Liga Musulmana, partidul aflat in prezent la guvernare, si care il sustine pe presedintele Pervez Musharraf, a anuntat deja, prin vocea purtatorului de cuvant, ca isi recunoaste infrangerea la cele doua scrutine separate.

„Alegatorii au dat verdictul si in calitate de democrati il vom accepta", a declarat purtatorul de cuvant al Qaid-e-Azam.

"Il felicit pe Nawaz Sharif pentru excelenta performanta a partidului sau si il felicit, de asemenea, si pe Asif Ali Zardari", a adaugat Tariq Azeem, purtatorul de cuvant al Ligii Musulmane.

Dupa numararea voturilor din 241 de circumscriptii electorale, unde au fost deja anuntate rezultatele finale, arata ca Liga Musulmana, alaturi de aliatii sai traditionali, nu a obtinut decat 57 de locuri in Adunarea Nationala si chiar daca partidele pro-Musharraf ar castiga restul mandatelor, din celelalte circumscriptii, tot nu ar reusi sa atinga majoritatea necesara, de 272 de deputati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.