Politia italiana l-a arestat, ieri, pe Pasquale Condello, in varsta de 57 de ani, unul dintre cei mai importanti responsabili ai mafiei din Calabria, cautat de la sfarsitul anilor '80, informeaza NewsIn.

Numit "il supremo", Pasquale a fost condamnat in absenta la inchisoare pe viata pentru uciderea in anul 1989 a lui Ludovico Legato, fost presedinte al Cailor Ferate.

El figura pe lista celor mai cautati 30 de infractori din Italia si era considerat cel mai important responsabil al mafiei calabreze.

Arestarea, care a mobilizat zeci de politisti, a fost efectuata intr-o casa din cartierul Pellaro din Reggio, capitala provinciei. Condello se afla impreuna cu alte persoane, a caror identificare este in curs.

Procurorul national antimafie, Pietro Grasso, a felicitat grupul special al jandarmeriei care a participat la arestare si a spus ca "este un semnal important in lupta impotriva mafieri calabreze, care demonstreaza ca nici chiar sefii sai nu scapa de inchisoare".

Inlocuitorul procurorului regional a spus ca Pasquale era "unul dintre ultimii responsabili ai mafiei calabreze".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.