Nu sunt putini aceia dintre noi care isi mai amintesc „epoca” pionierilor si utecistilor.
Pentru rusi, amintirile de odinioara s-au transformat inca o data in realitate. Dupa nasterea organizatiei militante de tineret „Nashi”, pro-Kremlin, era doar o chestiune de timp pana cand aveau sa se nasca si noii pionieri, copiii invatati din primii ani de viata ca „partidul” este tata si mama. Acum se numesc, mai prietenos, dar pastrand un iz nationalist, „Miski” (ursuleti). In rest, toate-s vechi si noua toate: pustimea rusa este plimbata in sus si-n jos cu autocarele la diverse manifestatii, statui si monumente. Majoritatea celor plecati in „excursii organizate” vor doar sa se intoarca acasa, a remarcat un jurnalist al Radio Free Europe.

Cea mai recenta „actiune” a ursuletilor a fost pichetarea ambasadei Estoniei, in semn de protest fata de indepartarea statuii soldatului sovietic din capitala Talin. Au „bombardat” cu muzica patriotica zidurile ambasadei din Moscova, au participat la o lectie de istorie si in general s-au plictisit. Unii nici macar nu stiau de ce se afla acolo.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.