Ziarele sarbe condamna la unison declararea independentei de catre Kosovo, resimtita ca o pierdere teritoriala ce i s-a impus, anunta NewsIn.

"Kosovo smuls (Serbiei)", titreaza Blic, in timp ce Kurir publica pe prima pagina o fotografie alb-negru cu un copil cu o lumanare, cu textul "Cine va smulge Kosovo din inima mea?". Potrivit Vecernje Novosti, "Kosovo si-a proclamat independenta sfidand legea internationala, cu acordul Statelor Unite si UE". "Acum Serbia este ca o mama care a pierdut sufletul copilului sau. I-a fost rapit", scrie ziarul, adaugand ca "Serbia este un prizonier la nivel international, cei puternici au decretat acest lucru".

Potrivit Politika, independenta Kosovo este "un triumf pentru albanezi si o infrangere pentru sirbi". "Triumful poporului albanez este cel al interventionistilor, iar infrangerea noastra este cea a principiului potrivit caruia legislatia internationala protejeaza atat statele mari cat si pe cele mici", scrie Politika.

Pentru Alo, "albanezii din Kosovo au celebrat secesiunea cu focuri de artificii si muzica, sarbii din Kosovo au trait o zi de teama si incertitudine, in timp ce la Belgrad huliganii si-au iesit din minti in fata ambasadelor americana si slovena".

Gazeta intreaba "Iar acum cine urmeaza?". Danasc il citeaza pe prima pagina pe premierul kosovar: "Astazi este ziua ce marcheaza sfiarsitul dominatiei Belgradului asupra Kosovo".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.