Cel putin 80 de persoane au fost ucise intr-un atentat sinucigas, ieri dimineata, in orasul Kandahar din sudul Afganistanului. Atentatul a lovit in plin multimea care asista la o lupta de caini.
Peste 300 de persoane, printre care si cativa lideri ai militiilor afgane, se aflau intr-o piata din suburbiile orasului pentru aceasta distractie favorita a afganilor, pe care regimul taliban a interzis-o in perioada 1996-2001. Guvernatorul provinciei, Assadullah Khalid, a anuntat ca aproximativ 50 de persoane au fost ranite in atentat. Este cel mai sangeros atac comis in provincia Kandahar de la inceputul operatiunii militare multinationale in 2001.

Guvernatorul a atribuit responsabilitatea atacului talibanilor, in timp ce acestia nu l-au revendicat atacul. Guvernatorul Khalid a fost el insusi, saptamana trecuta, tinta unui atentat. Talibanii, inlaturati oficial de la putere in 2002, si-au consolidat de anul trecut pozitiile, pornind din sudul tarii. In noiembrie anul trecut, un atentat revendicat de talibani a ucis aproximativ 75 de persoane, printre care mai multi parlamentari, in provincia nordica Baghlan.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.