Rusia a acuzat Statele Unite ca planul de distrugere a satelitului spio este un test al unui program de testare a unei arme anti – satelit.
Rusia este ingrijorata ca proiectul Statelor Unite de a distruge un satelit de spionaj ascunde de fapt testarea unor armamente antiracheta si demonstreaza intentia americanilor "de a deplasa cursa de inarmare spre spatiu", potrivit Ministerului rus al Apararii, anunta AFP, potrivit Ziua.

Potrivit specialistilor de la Pentagon, fara interventia armatei, satelitul-spion s-ar prabusi pe Pamant la inceputul lunii martie si, in urma impactului, carburantul aparatului ar risca sa ajunga in aer sub forma de gaze toxice.

„Impresia care emana din aceasta afacere este ca SUA incearca sa exploateze acest accident pentru a-si testa sistemul de aparare antiracheta pentru distrugerea de sateliti“, a apreciat ieri, intr-un comunicat oficial, Ministerul rus al Apararii, potrivit EVZ


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.