Cinci milioane de euro au platit serviciile secrete de la Berlin pentru a afla informatii despre evaziunea fiscala facuta de mai multe companii.

Scandalul financiar din Germania risca sa afecteze intreg esafodajul economic de la Berlin, dupa ce publicatia "Der Spiegel" a informat ca autoritatile sunt pregatite sa lanseze 125 de proceduri de ancheta. socul este cu atat mai mare cu cat s-a aflat ca informatiile ce au dus la pregatirea anchetei au "costat" serviciile secrete cinci milioane de euro. Exista insa suspiciuni cu privire la modalitatea desfasurarii anche­tei, deoarece in­vestigatorii germani nu au respectat secretul bancar.

Serviciul de in­for­­matii al Germaniei, BND, a platit unui informator cinci milioane de euro pentru in­fo­r­matii referitoare la exi­s­tenta unor contu­ri la o banca din Liechtenstein, un prim pas ce a de­clansat intreg scandalul financiar din capitala "motorului Uniunii Europene", informeaza "Der Spiegel" in numarul de astazi.

Ministerul de Finante german a confirmat ca informatia a fost platita si ca intreaga actiune a fost sprijinita de minister.

"Ministrul de finante Peer Steinbruck a fost informat despre consecintele bugetare, insa si-a dat acordul", se arata intr-un comunicat al Ministerului german de Finante.

Operatiunea este "demna de imaginatia unui autor de romane politiste americane", sustine „Die Welt", care estimeaza ca intreaga frauda s-ar putea ridica la 4,2-5 miliarde de euro.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.