Presedintele american George W. Bush a inceput simbata, in Benin, un turneu in Africa de sase zile

Potrivit Adevarul, Bush s-a aflat ieri in Tanzania va continua incepand de astazi cu Rwanda, Ghana si Liberia.

In Tanzania, Bush a semnat un parteneriat economic in valoarea de 698 milioane de dolari, bani ce vor fi folositi pentru imbunatatirea drumurilor si a retelelor de apa si energie ce deservesc populatia.

In Benin a promis ca va trimite noi transporturi de plase de tintari pentru a preveni raspindirea malariei si a vorbit despre necesitatea unui acord de impartire a puterii in Kenya, alegeri democrate in Zimbabwe si incetarea violentelor din Sudan, precum si despre noul comandament militar pe care vrea sa-l instaleze in Africa, informeaza Cotidianul.

Pe agenda presedintelui american se mai afla si teme precum reformele democratice, asistenta militara si economica sau lupta impotriva SIDA, incercand sa domoleasca ingrijorarile privind un nou post de comanda militara in Africa al carei scop e sa colaboreze cu armatele africane impotriva traficului sau a terorismului, relateaza BBC.

Corespondentul BBC care il insoteste pe George Bush in turneul african spune ca presedintele american urmareste sa dezvaluie o latura mai compasionala, mai ales avand in vedere ca politica externa a administratiei sale a fost dominata de Irak.

America a cheltuit 15 miliarde de dolari in campania internationala impotriva SIDA in ultimii cinci ani iar George Bush a cerut recent Congresului sa dubleze aceasta suma.

Peste un milion de oameni din Africa sub-sahariana au primit medicamente esentiale supravietuirii gratiei politicii americane, dar aceasta politica a fost si criticata fiindca se concentreaza pe abstinenta sexuala ca mijloc de oprire a raspandirii SIDA- o metoda nerealista, spun criticii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.