In ciuda previziunilor de rau-augur care au circulat saptamina trecuta, nunta Printului Charles s-a desfasurat fara incidente, spre dezamagirea celor care s-au amuzat pe seama ghinioanelor ce i-au lovit pe cei doi miri in ultimele doua luni. Ce-i drept, vremea nu a fost grozava, vintul ravasind palariile ornate cu pene ale doamnelor, dar macar nu a plouat, asa cum anuntau meteorologii.

Unii comentatori au fost de parere ca "blestemul" a fost spulberat gratie amuletei norocoase primite de Charles vineri, la funeraliile Papei, de la sotia ministrului israelian de externe. Judy Shalom i-a daruit lui Charles o amuleta binecuvintata de marele rabin cabalist de la Ierusalim, Yitzhak Kadouri, in virsta de 100 de ani. Aceste amulete sint foarte populare in Israel, fiind creditate cu tot felul de puteri miraculoase, de la vindecarea sterilitatii, pina la garantarea succesului in alegeri.

Luna de miere, scurtata la jumatate

Printul Charles si noua lui sotie si-au facut ieri prima aparitie publica dupa cununia de simbata, la slujba duminicala de la mica biserica din Crathie, in apropiere de Aberdeen. Proaspetii insuratei isi petrec luna de miere in Scotia, la Birkhall, un conac construit la inceputul sec. al XVIII-lea si pe care sotul Reginei Victoria, Printul Albert, l-a cumparat in sec. al XIX-lea. La aceasta proprietate si-a petrecut o parte din luna de miere si Regina Elisabeta a II-a, dupa casatoria sa cu Printul Philip de Edinburg.
Inca de cind era copil, Charles si-a petrecut aici vacantele cu bunica sa, iar in anii turbulenti ai divortului de Diana se ascundea aici pentru a fugi de presiunea presei.

Dupa moartea Reginei-mama, Charles, insotit de Camilla, a petrecut mai multe zile la Birkhall, pentru a-si alina durerea provocata de disparitia bunicii sale. Cei doi miri au plecat inca de simbata seara de la Windsor, imediat dupa banchetul oficial, intr-un Bentley de culoare neagra, impodobit cu baloane multicolore, dintre care unele in forma de inimioare. Pentru ca toti supusii sa stie cine se afla in masina, eleganta limuzina a fost decorata cu inscriptiile "printul + ducesa" si "proaspat casatoriti". Luna de miere va fi ceva mai scurta decit indica numele, Charles urmind a-si relua indatoririle oficiale in circa doua saptamini.

16.900 de portii de mincare pentru invitati

Circa 16.900 de portii de mincare si antreuri rafinate, aproximativ 20 de persoana, si un mare tort cu fructe, ornat cu trandafiri si narcise galbene, au fost servite simbata celor 800 de invitati la receptia oferita cu prilejul casatoriei Printului Charles.

Tortul nu a avut decit un singur etaj, cu un diametru de 61 de centimetri, bogat ornamentat cu motive in care se repeta initiala "C", comuna celor doi miri. Pe post de cutit, "tinerii" casatoriti au folosit sabia Regelui George al V-lea, bunicul Printului Charles.
Pe lista meniului s-au aflat: antreuri - oua cu creson, somon fume, friptura de vinat in aspic in sos de porto si coacaze de Balmoral, creveti; meniuri calde - minipateuri de Cornwell, minipateuri vegetale, minitarte cu legume si parmezan; patiserie - felii de banane in sos caramel, tarte cu capsuni, caramel glace cu moca, tarte cu lamiie si caramel, tarte cu crema si dulceata de capsuni, prajituri cu fructe. Toate fructele folosite au fost aduse de la ferme unde se practica agricultura biologica, un proiect foarte drag lui Charles.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.