Ignorand stricta legislatie a Emiratelor Arabe Unite in materie de stupefiante, un numar crescand de turisti occidentali aflati in posesia unei cantitati de drog, oricat de infima, ajung in inchisoare.

Condamnatii sunt adesea gratiati cu ocazia unei sarbatori nationale sau religioase.

Devenit in ultimii ani o destinatie turistica tot mai cautata, Dubai, care face parte din cele sapte componente ale federatiei Emiratelor Arabe Unite, primeste anual mii de vizitatori dornici de soare, plaja si shoping.

Pentru multi dintre ei, visul devine rapid cosmar, presa locala relevand arestari de turisti occidentali la sosirea pe aeroport, motivul fiind detinerea de droguri. Legea Emiratelor prevede o pedeapsa automata de patru ani de inchisoare pentru orice persoana care detine stupefiante, iar traficantii sunt pasibili de pedeapsa capitala, desi executiile sunt foarte rare.

Surse consulare franceze arata ca 19 francezi au fost arestati in cursul ultimelor 18 luni, din care patru intr-o singura zi.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.