"Am stabilit ca nu avem documentul original al acordului de la Dayton in arhivele prezidentiale", a spus Komsic, reprezentantul bosniac in cadrul presedintiei tricefale - sarbe, croate si musulmane - de la Sarajevo.

Conferinta de pace de la Dayton, desfasurata in statul american Ohio, a pus capat razboiului bosniac din perioada 1992-1995, iar documentele convenite au fost semnate oficial in Paris. Fiecare dintre partile implicate in negocierea acestor acorduri - cea a entitatii sarbe (reprezentata la vremea respectiva de defunctul presedinte iugoslav Slobodan Milosevic), cea croata si cea a bosniacilor musulmani - au primit cate un exemplar din document, insa presedintia bosniaca l-a ratacit pe al sau.

Printre liderii internationali care au participat la ceremonia de semnare s-au numarat Secretarul General ONU Boutros Boutros-Ghali, Secretarul General NATO Javier Solana, presedintele SUA Bill Clinton, presedintele francez Jacques Chirac, premierul britanic John Major, cancelarul german Helmut Kohl si premierul rus Viktor Cernomardin. UE a fost reprezentata de fostul premier suedez si co-presedinte al Conferintei de Pace de la Dayton, Carl Bildt.