Parlamentul din Kosovo a aprobat ieri dupa-amiaza o motiune ce face posibila adoptarea, in 24 de ore, a legislatiei aferente proclamarii independentei provinciei sarbe. Aceasta ar urma sa fie proclamata duminica, la ora 18:00, ora Romaniei.
Informatia a fost facuta publica ieri dupa reuniunea parlamentara de la Pristina, de catre purtatorul de cuvant al premierului de la Pristina, Hashim Thaci. seful guvernului refuzase sa anunte personal data la care Kosovo isi va declara independenta, insa purtatorul de cuvant a spus-o direct: "Duminica, la ora 18:00‘‘, dupa ora Romaniei.

Demersul proclamarii independentei are la baza planul redactat de emisarul special al ONU, Martti Ahtisaari, care a prevazut in documentul sau proclamarea independentei sub supraveghere internationala si autonomie extinsa pentru minoritatea sarba, care reprezinta 10% din populatia provinciei. O parte dintre tarile din Uniunea Europeana, intre care si Romania, se opun initiativei Pristinei de a-si declara unilateral independenta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.