Coalitia guvernamentala din Austria, compusa din socialisti si Partidul Popular Austriac, a fost puternic subminata, iar analistii nu exclud destramarea ei si organizarea de alegeri anticipate dupa campionatele europene de fotbal.
Situatia este atat de tensionata, incat cancelarul Austriei, Alfred Gusenbauer, si-a intrerupt vacanta si s-a intors urgent la Viena. Cauza: dezvaluirile fostului sef al Biroului Federal de Investigatii Criminale, Herwig Haidiger, cu privire la erorile facute de politie in cazul Nataschei Kampusch, fetita rapita in urma cu 10 ani si regasita abia anul trecut, precum si modalitatea in care popularii (care au detinut portofoliul internelor) s-au folosit de organele ministerului pentru a intocmi dosare ale adversarilor politici.

Astfel, afirma Haidiger, departamentul ministerului insarcinat cu investigatii interne trebuia sa adune date compromitatoare despre social-democratii participanti in campania electorala precedenta. Pentru a-si indeplini aceasta misiune, investigatorii au mers atat de departe incat au interogat-o chiar pe soacra fostului cancelar, Franz Vranitzky, aflata intr-un camin de batrani.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.