Dupa mai multe incercari nereusite ale Parlamentului ceh de a alege un presedinte, esuate din cauza lipsei majoritatii, Klaus a intrunit numarul necesar de voturi.
Presedintele in exercitiu Vaclav Klaus, liberal, eurosceptic si provocator in declaratii, activ pe scena politica din Cehia de la caderea comunismului, a fost reales pentru al doilea mandat la conducerea tarii, relateaza AFP, citata de NewsIn. Economist, adept al teoriilor liberale ale lui Milton Friedman si mare admirator al lui Margaret Thatcher, Klaus a devenit campionul "libertatilor individuale" si al luptei impotriva oricarei reglementari, la nivel global sau local. Cel care respinge cu incapatinare realitatea incalzirii climatice a calificat in ianuarie drept "o eroare tragica" masurile de protectie a climei adoptate de Bruxelles, care, in opinia sa, constituie "o limitare inutila a activitatii umane". Vaclav Klaus este si un mare aparator al "identitatii nationale" cehe si se declara "eurorealist" mai degraba decit eurosceptic.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.