Un tanar a deschis focul joi dupa-amiaza intr-un campus din apropiere de Chicago, provocand moartea de cinci persoane si ranind alte 16, dupa care s-a sinucis, anunta NewsIn.

Incidentul s-a produs in jurul orei locale 15.00 (23.00 ora Romaniei), intr-un amfiteatru al universitatii Northern Illinois si s-a soldat cu 22 de victime, dintre care sase au decedat, a anuntat presedintele universitatii, John Peters.

"Martorii au descris focuri de arma de scurta durata si foarte rapide, care s-au incheiat cand agresorul s-a sinucis", a mai declarat acesta.

Potrivit martorilor, agresorul inarmat cu doua arme automate si un pistol, a intrat intr-un amfiteatru, in care se aflau 150 de studenti, si a inceput sa traga asupra lor, informeaza Cotidianul. Dupa cateva minute, a ramas fara munitie, s-a oprit, si-a reincarcat armele “cu nosalanta”, dupa care a inceput din nou sa traga. A indreptat apoi arma asupra sa si si-a luat propria viata.

“O fata a fost impuscata in ochi, iar un coleg de-al meu a incasat un glont in picior. Mai erau doar cinci minute pina la terminarea cursului, am fi putut pleca toti din sala”, a spus George Gaynor, un supravietuitor al atacului.

"Tragea in multime, dar nu cred ca viza pe cineva anume. Era calm, pur si simplu a urcat pe estrada, in fata tuturor, si a inceput sa traga", a spus o studenta. "Am vazut mult sange, am mult sange pe haine", a precizat aceasta, potrivit NewsIn.

Totul a durat cateva secunde, a explicat purtatorul de cuvant al politiei Donald Grady.

Surse din politie au declarat ca atacatorul este Stephen Kazmierczak, in virsta de 27 de ani, un fost student al universitatii, interesat de criminalistica si care a fost premiat in urma cu doi an de catre decan pentru activitatea sa in domeniul sociologiei, relateaza Gandul.

Universitatea a oferit asistenta de urgenta si consiliere psihologica pentru studenti si parintii acestora, informeaza Adevarul

Incidentul vine la 10 luni dupa unul dintre cele mai grave atacuri de acest fel din SUA, petrecut in aprilie anul trecut, cand 33 de studenti si profesori au fost impuscate de catre un student la Universitatea Virginia Tech.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.